Gradonačelnik Hamza je istakao da je Turkiye pružila veliku podršku u različitim oblastima u uspostavljanju i razvoju Republike Kosovo.          Foto: AA

Predsedništvo delegacije turskog KFOR-a renoviralo je i pustilo u rad računarsku učionicu Srednje tehničke škole “Mimar Sinan”, koja se nalazi u opštini Južna Mitrovica.

Svečanosti su prisustvovali ambasador Turkiye na Kosovu Sabri Tunc Angili, gradonačelnik Mitrovice Bedri Hamza, predsednik Predstavničke delegacije turskog KFOR-a pukovnik Recai Yilmaz, kao i predstavnici turskih institucija koje rade na Kosovu, direktori, nastavnici i učenici škole.

Ambasador Angili je u obraćanju prisutnima rekao da Kosovo zauzima veliko mesto u srcu Turkiye. Naveo je da Turkiye ima odgovornosti prema Kosovu, kao prijateljskoj i bratskoj zemlji.

”Kao Turkiye, podržavamo Kosovo da stane na svoje noge sa svim svojim institucijama i mislimo da će to biti od velike koristi za Kosovo i za stabilnost i bezbednost Balkana”, kazao je turski ambasador.

Gradonačelnik Hamza je istakao da je Turkiye pružila veliku podršku u različitim oblastima u uspostavljanju i razvoju Republike Kosovo.

”Želim da se zahvalim turskom narodu, turskoj državi i predsedniku Erdoganu (Recep Tayyip, op.a.), na svestranoj podršci državi Kosovo", rekao je Hamza.

Pukovnik Yilmaz je istakao da turski KFOR podržava Kosovo projektima u svim oblastima, ali da im je najviše stalo do projekata u oblasti obrazovanja, koji će kreirati budućnost zemlje.

Nakon obraćanja, gosti su presekli vrpcu čime je svečano otvorena renovirana računarska učionica. U okviru projekta renovirana je računarska učionica, nabavljeni su računari i druga neophodna oprema.

Tehnička škola, koja je počela sa radom 1946. godine, od 1992. nosi ime Mimar Sinan.

TRT Balkan / agencije