Turski ambasador Aksoy zahvalio se Nemanji što je spasio turske državljane

Turski ambasador Aksoy zahvalio se Nemanji što je spasio turske državljane

Zahvaljujemo se Nemanji što je sprečio nesreću i spasao život naših državljana, naveo je Aksoy.
Ambasador Republike Turkiye u Republici Srbiji Hami Aksoy izrazio je zahvalnost Nemanji Bogosavljeviću što je spriječio nesreću i tako spasao život turskih državljana.      Foto: Twitter/  Hami Aksoy

"Zahvaljujemo se Nemanji što je sprečio nesreću i spasao život naših državljana", naveo je Hami Aksoy na Twitteru te podijelio poruku ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Gorana Vesića.

Vesić je u poruci na društvenim mrežama opisao šta se ustvari desilo.

"Heroj Nemanja! Nemanja Bogosavljević je primetio rano jutros oko 06.00 sati da je jedan stub mosta na Zapadnoj Moravi između Mrčajevaca i Slatine nestabilan. Odmah je obavestio saobraćajnu policiju. Primetio je autobus pun turskih državljana kako ide prema mostu i pored toga što je saobraćaj vozilima preko tri tone preko ovog mosta zabranjen od novembra prošle godine. Preprečio je put kolima autobusu i sprečio da pređe most. U međuvremenu je stigla saobraćajna policija i isključila autobus iz sabraćaja. Desetak minuta kasnije, na njihove oči, most se urušio. Nemanja je sprečio veliku tragediju i pravi je heroj!", objavio je Vesić.

Nemanja spasao turske radnike

Snimak rušenja mosta u Mrčajevcima uznemirio je jutros građane Srbije, a onda su saznali da se iza njega krije i jedan herojski čin.

Autor tog videa, Nemanja Bogosavljević, alarmirao je saobraćajnu policiju da je most pred rušenjem i samo nekoliko minuta prije nego što je uključio kameru, spasao radnike iz Turkiye koji su se preko njega zaputili.

TRT Balkan / agencije