Višejezično emitiranje je najvažnija karakteristika koja TRT Balkan odvaja od drugih medijskih institucija.     Foto: TRT Balkan

Balkanska digitalna informativna platforma TRT Balkan obilježava dvije godine objektivnog izvještavanja, tačnog, pravovremenog i predanog novinarskog rada u zemljama regiona.

TRT Balkan, projekat u okviru Turske radio-televizije (TRT), prati i izvještava javnost o najvažnijim, aktuelnim regionalnim i svjetskim događajima i donosi priče iz uglova koji pružaju novu perspektivu.

Riječ je o događajima koji ostavljaju otisak u historiji, a otiscima započinju priče koje postaju svakodnevnica. S terena donosimo regionalne i svjetske priče na dodir prsta, preoblikujući doživljaje publike i digitizirajući riječ na tri TRT Balkan kanala, BHSC, makedonski i albanski, u svim dostupnim formatima na različitim digitalnim platformama.

Višejezično emitiranje je najvažnija karakteristika koja TRT Balkan odvaja od drugih medijskih institucija, omogućujući iznošenje lokalnih pitanja na globalni nivo, dok istovremeno ispravno i jednostavno prenosi globalne teme lokalnom stanovništvu. Tako smo stekli povjerenje.

Uz veliki broj novih pratilaca i reakcija, naša platforma je postala živopisno okruženje aktivizma i povezanosti. Samo u protekloj godini TRT Balkan je stekao više od 600.000 novih pratilaca.

Sadržaji su pregledani gotovo pola milijarde puta, što je izazvalo više od 15 miliona reakcija. Podrška publike je vrijedne članove TRT Balkan tima inspirisala da radimo još odlučnije.

“Bravo za TRT, jedini medij u svijetu koji se bori protiv sataniziranja djece i napada na iste. Mi nismo bolesni a ko jeste imaju ustanove za to.”

@malik105al

“Bravo za prilog i širenje istine TRT Balkan!”

@miroslavakostic

“Bravo i hvala TRT za divnu i inspirativnu priču! ❤️”

@krajishkinja

Budući da bez ustručavanja TRT Balkan iznosi probleme svih naroda koji žive u regiji, izvještavali smo o politici, ekonomiji, kulturi, okolišu, donosili životne priče pojedinaca i vodili ekskluzivne intervjue - da shvatite ko, kada, gdje i zašto, da vidite širu sliku.

TRT Balkan