Takmičari iz Turkiye osvojili šest medalja na Evropa judo kupu za seniore

Takmičari iz Turkiye osvojili šest medalja na Evropa judo kupu za seniore

Džudo savez Bosne i Hercegovine i ovog puta je dobio visoke ocjene za organizaciju prestižnog takmičenja.
Reprezentativci Turkiye uspješnim nastupima su osvojili ukupno šest medalja.     Foto: AA

Reprezentativci Turkiye uspješnim nastupima su osvojili ukupno šest medalja u dva dana Evropa judo kupa za seniore u Istočnom Sarajevu.

Prethodnog dana su turski takmičari na prestižnom takmičenju Evropa kupa osvojili pet medalja.

Zeliha Cinsi se u kategoriji 52 kilograma okitila srebrom, bronzane medalje osvojili su Melisa Arslan (48 kg), Minel Akdeniz (63 kg), Ayten Yeksan (63 kg) i Abdullah Berkin Ozcan (66 kg).

Cinsi je do srebra došla pobjedom nad bh. džudistkinjom Milom Petrović, Italijankom Alessiom Tedeschi i Poljakinjom Martom Kuras, a u finalu je poražena od Slovenke Anje Stagar.

Arslan je do bronzane medalje došla pobjedom Mađarkom Szabinom Szeleczki, dok je Yeksen u borbi za istu medalju bila bolja od Norvežanke Rose Alsgaard. Akdeniz je pak bila bolja od Njemice Malin Fischer, dok je Ozcan bio bolji od Poljaka Piotra Zendera.

Iz turskog tabora danas je bronzanu medalju osvojila Kubranur Esir u kategoriji +78 kilograma.

Inače, drugi takmičarski dan na Evropa judo kupu za seniore u Istočnom Sarajevu protekao je u dominaciji njemačkih judoka koji su nastupili u pet od sedam finala.

Na kraju su upravo reprezentativci Njemačke ponijeli titulu najuspješnije selekcije, a takmičenje su završili s četiri zlatne, šest srebrenih i jednom bronzanom medaljom.

Na drugom mjestu je Azerbejdžan (tri zlata, jedno srebro, dvije bronze), a slijedi Slovenija s dva zlatna i jednim srebrenim odličjem. Nacionalni tim Bosne i Hercegovine takmičenje je završio na četvrtom mjestu od ukupno 25 selekcija s dva zlata i jednom bronzom.

Džudo savez Bosne i Hercegovine i ovog puta je dobio visoke ocjene za organizaciju, a evropska džudo takmičenja u našu zemlju vraćaju se 16. i 17. septembra, kada će bh. prijestolnica ugostiti Evropa Open.

TRT Balkan / agencije