Delegacija Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Turkiye tokom pre podneva sastala se s predsednikom Skupštine Kosova Glaukom Konjufcom.   Foto: AA

Delegacija Odbora za spoljne poslove Velike narodne Skupštine Turkiye (TBMM) na čelu sa predsednikom Fuatom Oktayem nastavila je sastanke tokom posete Kosovu.

Turska delegacija sastala se s kosovskom delegacijom Saveta Evrope u Skupštini Kosova. Na tom sastanku razgovarano je o aplikaciji Kosova za članstvo u Savetu Evrope i podršci koju Turkiye može da pruži u ovom procesu.

Potom se turska delegacija u Glavnom štabu KFOR-a u Prištini sastala s general-majorom Ozkanom Ulutašom, koji je u oktobru preuzeo jednogodišnji komandu nad NATO misijom na Kosovu.

Oktay je s članovima Odbora za spoljne poslove posetio i turbe Sultana Murata, u Mazgitu, kod Prištine.

Takođe, delegacija je posetila radove na izgradnji Centralne džamije u Prištini, koju gradi Uprava za verske poslove Turkiye i Turska fondacija za verska pitanja u saradnji sa Islamskom zajednicom Kosova.

Delegacija Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Turkiye tokom pre podneva sastala se s predsednikom Skupštine Kosova Glaukom Konjufcom, Odborom za spoljne poslove kosovskog parlamenta i s premijerom Albinom Kurtijem.

U sredu, drugog dana posete Kosovu, sastaju se i sa predstavnicima zajednice kosovskih Turaka u Prizrenu i Mamuši.

TRT Balkan / agencije