Dvadesetjednogodišnji napadač otvorio je vatru iz automatskog oružja, prvo u selu Dubona, a potom u selima Malo Orašje i Šepšin.     Foto: AA

Napadač koji je noćas ubio osam osoba kod Mladenovca, oko 40 kilometara južno od Beograda, uhapšen je u okolini Kragujevca, objavili su srbijanski mediji.

U pucnjavi kod Mladenovca u četvrtak kasno navečer ubijeno je osam, a ranjeno 14 ljudi, rečeno je Tanjugu iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je objavila Radio-televizija Srbije (RTS), osam osoba koje su ranjene u pucnjavi kod Mladenovca i koje su zbrinute u Urgentnom centru su u stabilnom stanju. U Bolnici "Dragiša Mišović" nalaze se dvije povrijeđene osobe od 21 i 23 godine, operisane su, ali i dalje životno ugrožene.

Dvadesetjednogodišnji napadač otvorio je vatru iz automatskog oružja, prvo u selu Dubona, a potom u selima Malo Orašje i Šepšin.

Na mjesto događaja odmah su upućene jake policijske snage, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pokrenulo je akciju "Vihor" u kojoj su učestvovale specijalne jedinice, kao i helikopterska jedinica policije.

Srbijanska policija je raspisala potjernicu za 21-godišnjim napadačem inicijala U. B.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pucnjavu kod Mladenovca nazvao je terorističkim činom.

Ministarstvo zdravlja Srbije uputilo je apel građanima da su potrebni davaoci krvi za ranjene u pucnjavi koja se dogodila tokom noći kod Mladenovca. Potrebna je krv svih krvnih grupa, naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Napad u selima kod Mladenovca je drugi smrtonosni napad vatrenim oružjem koji se dogodio u Srbiji u dva dana.

Prvi napad dogodio se u srijedu, kada je u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar“ učenik sedmog razreda (13) ubio osmero učenika i radnika

TRT Balkan / agencije