Tokom šetnje zastali su 18 puta kako bi odali počast svakoj od žrtava iz dve pucnjave protekle nedelje, kao i jučerašnje pucnjave u Novom Sadu.     Foto: AA

Više stotina građana odazvalo se na protestnu šetnju u organizaciji više opozicionih stranaka i nevladinih organizacija u znak protesta zbog tragičnih pucnjava tokom protekle nedelje u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar“ i u selima oko Mladenovca u kojima je poginulo 17 ljudi.

Na drugoj po redu šetnji ove nedelje, demonstranti su se prošetali sa centralnog gradskog trga, Trga slobode, do Keja žrtava racije gde su kod spomenika Porodica ostavili cveće i igračke u spomen na stradalu decu.

Tokom šetnje zastali su 18 puta kako bi odali počast svakoj od žrtava iz dve pucnjave protekle nedelje, kao i jučerašnje pucnjave u Novom Sadu u kojoj je smrtno stradala 27-godišnja devojka.

Također, organizatori su pozvali Novosađane da se priključe sutrašnjem protestu u Beogradu.

Maja Vasić, građanska aktivistkinja, kazala je da su na skupu u ponedeljak organizatori protesta izneli svoje zahteve i tražili da sve stane. U međuvremenu, juče dogodila se nova pucnjava i to u Novom Sadu u kojoj je napadač ubio svoju bivšu devojku i izvršio samoubistvo.

“Još uvek ništa nije stalo, još uvek koraci koji su preduzeti od strane odgovornih nisu dovoljni. Ovo je zamazivanje očiju, a nama to ne treba. Nama treba da sve stane sada, odmah, da bismo mogli ponovo slobodno da dišemo, da bismo mogli ponovo bez brige da pustimo decu u školu, da izađemo na ulice, da ne strepimo da li će, kao juče, biti ubijena naša sugrađanka. Da ne strepimo da li će policija braniti nas i zakone, ili znate i sami koga“, kazala je Maja Vasić pozivajući sugrađane da se, kad već nije ništa stalo, oni zaustave na današnjoj trasi 18 puta za svaku od žrtava.

TRT Balkan / agencije