Gotovo dva sata trajala je blokada ovog putnog pravca, a tokom blokade traktoristi su propuštali vozila hitne pomoći i autobuse s decom.     Foto: AA

Nezadovoljni poljoprivrednici blokirali su nešto posle 17 sati traktorima kružni tok na prilazu Novom Sadu iz pravca Kaća, odnosno auto-puta E-75 Subotica-Beograd.

Gotovo dva sata trajala je blokada ovog putnog pravca, a tokom blokade traktoristi su propuštali vozila hitne pomoći i autobuse s decom. Ostali su morali da sačekaju, ili pronađu alternativne pravce za ulazak, odnosno izlazak iz Novog Sada.

Poljorpivrednici, članovi sedam udruženja započeli su u utorak proteste nakon dve neuspele runde pregovora sa predstavnicima Vlade Srbije tokom kojih su negativno odgovorili na njihovih osam zahteva koji se odnose na povećanje subvencija u stočarstvu i ratarstvu, te povlastice na gorivo za pojloprivrednike i destimulaciju uvoznika.

Članovi Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, koji organizuju proteste u Novom Sadu i nekoliko mesta po Vojvodini, navode da će sa protestnim blokadama saobraćajnica nastaviti i narednih dana, sve dok predstavnici vlasti ne pokažu spremnost da se na njihove zahteve odgovori.

TRT Balkan / agencije