Srbijanska ministrica je navela da se Srbija još uvijek oporavlja od tragedije.     Foto:Reuters

"Šezdeset učenika nije krenulo u školu, oni su otišli u obližnje škole ali je uobičajen broj upisao. Nastavnici su u posebno teškim okolnostima, moraju doći na posao dobro pripremljeni. Jedno vrijeme su se osjećali potpuno usamljeni, jedno vrijeme smo imali problem jer nitko nije želio biti direktor te škole. Samo izgovaranje riječi 'Ribnikar' je bilo kao mina", rekla je Đukić Dejanović.

Srbijanska ministrica je navela da se Srbija još uvijek oporavlja od te tragedije, navodeći da su se iz nje morale se izvući pouke i da su zbog toga školama poslane smjernice koje su izradili Vlada Srbije, Ministarstvo prosvjete i Institut za mentalno zdravlje, koje su, prema njenim riječima, u odgojnom duhu.

"Djeca i nastavnici moraju razgovarati, ne samo učiti. U tom smislu smo dali čitav set prijedloga kako bi svaka škola to prilagodila svojim potrebama. Prvi tjedan je bio tematski, što znači da su učenici i razredni birali temu tog tjedna o kojoj će razgovarati. Teme su bile životna okolina, dostojanstvo, stop nasilju", kazala je Đukić Dejanović, prenosi Beta.

FENA