Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na desetke migranata koji su zatečeni na ulicama prijestolnice i izvan prihvatnih centara.     Foto: Tanjug

"U četvrtak popodne, prijavljena je pucnjava, odnosno oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagirala. Šest osoba se javilo u bolnicu s ozljedama i nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija poduzima intenzivne mjere na pronalaženju izvršitelja kaznenog djela", kaže Vasiljević.

Dodaje kako se uglavnom radi o državljanima Afganistana i Maroka.

Kako navodi, prilikom pretrage terena, policija je kod njih pronašla određenu količinu oružja i streljiva.

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na desetke migranata koji su zatečeni na ulicama prijestolnice i izvan prihvatnih centara.

Akcija MUP-a po ovom pitanju, napominje Vasiljević, i dalje traje na teritoriju cijele Srbije, dok je po nalogu ministra unutrašnjih poslova pojačano prisustvo policije u svim dijelovima zemlje.

U narednom periodu, kaže, ne očekuje se veći priliv migranata, koji je ove godine u odnosu na prethodnu znatno veći.

Prema podacima Komesarijata za izbjeglice i migracije, u 13 prihvatnih centara u Srbiji trenutačno je smješteno oko 3.665 migranata.

FENA