Srbija: Sahranjena petorica mladića, žrtve napada u okolini Mladenovca

Srbija: Sahranjena petorica mladića, žrtve napada u okolini Mladenovca

U smederevskom selu Malo Orašje danas su sahranjena petorica mladića, žrtve osmostrukog ubice.
Za nedjelju su zakazane još tri sahrane stradalih u pucnjavi u okolini Mladenovca.     Foto: AA

Stotine mještana okupile su se u porti crkve u Malom Orašju gdje je ubijenim mladićima opelo služilo deset sveštenika eparhije požarevačko-braničevske. Nakon toga su sahranjeni na seoskom groblju u Malom Orašju.

Za nedjelju su zakazane još tri sahrane stradalih u pucnjavi u okolini Mladenovca.

Naoružani mladić U. B. (2002) u noći sa četrtka na petak ubio je osam i ranio 13 ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva, te Dubona i Šepšin kod Mladenovca.

Zaustavio je taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gdje ga je policija uhapsila nakon opsežne akcije u kojoj je učestvovalo više od 600 policajaca.

Osumnjičeni je u petak doveden u Policijsku upravu Smederevo i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, a u toku je njegovo saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Osumnjičen je za krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo otmica.

Na beogradskim grobljima danas su sahranjena su četiri učenika i radnik obezbjeđenja koji su stradali u pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar".

U tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, u srijedu je hicima iz vatrenog oružja ubio osmoro đaka i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

TRT Balkan / agencije