Povodom pobjede na predsjedničkim izborima, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji Misala Pramenković uputila je čestitku Recepu Tayyipu Erdoganu.      Foto: AA

Povodom pobjede na predsjedničkim izborima u Republici Turkiye, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Srbiji Misala Pramenković uputila je čestitku Recepu Tayyipu Erdoganu.

"U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje ime, čestitam vam na dostojanstvenoj pobjedi. Vaša politika je prepoznata od strane građana Republike Turske (Turkiye) kao politika prosperiteta, sigurnosti i uspjeha. Vaša pobjeda je sa velikom radošću dočekana i od strane bratskog naroda, Bošnjaka u Sandžaku i u Republici Srbiji. Želimo vam dobro zdravlje i još mnogo uspjeha u vašoj časnoj misiji", navela je Pramenković u čestitki turskom predsjedniku.

Podsjetimo, predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan pobijedio je u drugom krugu izbora osvojivši više od 52 posto glasova.

Više od 64 miliona građana Turkiye s pravom glasa, u drugom krugu izbora biralo je između Recepa Tayyipa Erdogana, kandidata Narodnog saveza, i kandidata opozicionog Nacionalnog saveza Kemala Kilicdaroglua. U drugom krugu izbora, pravo glasa imalo je dodatnih 47.523 birača, koji su u međuvremenu napunili 18 godina.

TRT Balkan / agencije