Nezadovoljni poljoprivrednici nastavili su i peti dan za redom proteste širom Srbije.     Foto: AA

Nezadovoljni poljoprivrednici nastavili su i peti dan za redom proteste širom mesta u Srbiji, a uprkos pregovorima u Vladi Srbije koji su započeli jutros po pitanju rešavanja njihovih zahteva, nastavljene su i blokade saobraćajnica.

U Novom Sadu, gde je danas počeo 90. Međunarodni poljoprivredni sajam, paori su svojim traktorima oko 13 sati zatvorili kolovoz za saobraćaj, a trajanje blokade zavisiće od pregovora u Vladi Srbije.

Uoči blokade u Novom Sadu, poljoprivrednici, članovi Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije sa pištaljkama su ispratili ceremoniju otvaranja Poljoprivrednog sajma, jer je na otvaranju govorila ministarka poljoprivrede Jelena Atanasković, na čiju adresu su predstavnici Inicijative i još šest udruženja poljoprivrednika uputili osam zahteva koji se odnose na podsticaje u poljoprivredi i zaštite domaćih poljoprivrednih proizvoda u odnosu na uvozne.

Mileta Slankamenac, iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, izjavio je za Anadoliju da bez dogovora u Vladi Srbije oko osam istaknutih zahteva neće biti prekinut protest, a od toga će zavisiti koliko će trajati blokada saobraćajnice ispred Novosadskog sajma.

TRT Balkan / agencije