Selaković: Zastrašujuća odluka Hrvatske o zabrani posjete Vučiću

Selaković: Zastrašujuća odluka Hrvatske o zabrani posjete Vučiću

Vlada Srbije će donijeti odluku o protivmjerama koje će biti uvedene.
Vlada Srbije će donijeti odluku o protivmjerama koje će biti uvedene.     Foto: AA

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom odluke vlasti Hrvatske da zabrani posjetu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Jasenovcu, koju je otpravnica poslova u Beogradu odbila da primi.

Izjavio je to ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković na konferenciji za novinare u Beogradu, navodeći da je u pitanju zastrašujuća odluka Hrvatske i da će Vlada Srbije donijeti odluku o protivmjerama koje će biti uvedene.

"Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je šokirano protivpravnom i antievropskom i anticivilizacijskom odlukom Ministarstva za spoljne i evropske poslove Republike Hrvatske kojom se na osnovu arbitrarno iskazane volje hrvatskih vlasti i grubo kršeći princip slobode kretanja zabranjuje dolazak predsedniku Srbije u Jasenovac, na mesto stradanja više stotina nevinih žrtava srpske, jevrejske, romske i drugih nacionalnosti", navodi se u noti Srbije.

Selaković je na konferenciji za novinare pročitao notu u kojoj se navodi da je namjera Vučića bila samo da položi cvijeće i zapali svijeću.

Ministarstvo spoljnih poslova je obavijestilo Hrvatsku da je Vučić zainteresovan da učini službenu posjetu Jasenovac u bilo kojem terminu do 17. septembra 2022. godine.

TRT Balkan / agencije