Tokom koncerta u Sarajevu, izvela je i sevdalinku.       Foto: AA

Turska umjetnica Lelya Bayramogullari održala je koncert u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u organizaciji turske Agencije za koordinaciju i saradnju (TIKA).

Koordinator TIKA-e u BiH Erdinc Isik i lokalni zvaničnici prisustvovali su koncertu koji je upriličen u KJU Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba.

U programu pod nazivom "Svjetske boje" u okviru projekta društvene odgovornosti, Bayramogullari, koja je prva flautistica u Simfonijskom orkestru Državne opere Antalija, izvela je svjetske klasike i kompozicije turskih umjetnika.

Tokom koncerta u Sarajevu, izvela je i sevdalinku.

Za Anadolu je kazala da je i ranije dolazila u Bosnu i Hercegovinu, te da je u sklopu programa društvene odgovornosti održala koncerte u mnogim dijelovima svijeta.

"Predstavljam našu zemlju na svim kontinentima. Gdje god da odem, dijelim melodije koje se tamo najviše vole. Na ovaj način želim da istaknem da govorimo istim jezikom i dijelimo iste stvari", dodala je Bayramogullari.

U okviru Međunarodnog festivala "Sarajevska zima" u Galeriji sarajevskog BKC-a večeras će biti održan koncert za klavir i flautu. Nastupit će Ivan Perković i Lelya Bayramogullari.

TRT Balkan / agencije