U Hrvatskoj su danas održani parlamentarni izbori.    Foto: AA

Državno izborno povjerenstvo (DIP) Hrvatske od 21:00 sat na svakih 15 minuta objaviljuje privremene izborne rezultate prema kojima je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u vodstvu, ali nema dovoljno za parlamentarnu većinu od 76 zastupnika.

Prema rezultatima objavljenim u 23:00 sata radi se o obrađenih 73,69% posto biračkih mjesta, a objavljeno je i da je na izborima glasalo 60,72% posto birača.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) osvojila je 63 mandata, dok je koalicija Rijeke pravde koju predvodi Socijaldemokratska partija (SDP) prema privremenim rezultatima osvojila 42 mandata.

Domovinski pokret i partneri osvojili su 12 mandata, koalicija Most deset, IDS i partneri tri mandata, Možemo i partneri devet, a Fokus Republika i Nezavisna platforma Sjever osvojile su po dva mandata.

U Hrvatskoj su u srijedu održani parlamentarni izbori na kojima je više od 3,7 miliona glasača odlučilo o tome koji će ih zastupnici u iduće četiri godine predstavljati i ko će dobiti priliku formirati novu vladu i upravljati državom.

TRT Balkan / agencije