Konjufca je čestitao ambasadoru Angiliju na novom zadatku i istakao da su odnosi između Republike Kosovo i Republike Turkiye veoma dobri i da se zasnivaju na dugogodišnjem prijateljstvu.     Foto: AA

Predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca i novi ambasador Republike Turkiye na Kosovu Sabri Tunca Angili izrazili su danas spremnost za intenziviranje svestrane saradnje i dalje jačanje bilateralnih odnosa između dve zemlje.

Konjufca je čestitao ambasadoru Angiliju na novom zadatku i istakao da su odnosi između Republike Kosovo i Republike Turkiye veoma dobri i da se zasnivaju na dugogodišnjem prijateljstvu, strateškom partnerstvu i međusobnom poštovanju, saopšteno je iz Skupštine Kosova.

On je, također, izrazio saučešće za žrtve zemljotresa koji je pogodio Turkiye, istakavši da narod Kosova stoji uz turski narod u ovim teškim danima.

Predsednik Skupštine je visoko ocenio kontinuiranu podršku koju je ova prijateljska zemlja pružala i pruža državi Kosovo.

Ambasador Angili zahvalio je predsedniku Skupštine na prijemu i istovremeno ponovio nastavak podrške Turkiye članstvu Kosova u Savetu Evrope i NATO-u, ali i drugim međunarodnim institucijama i organizacijama.

TRT Balkan / agencije