Poslovni forum u Prizrenu okupio kosovske i turske privrednike

Poslovni forum u Prizrenu okupio kosovske i turske privrednike

Na Forumu je učestvovalo više od 20 turskih privrednika i mnogobrojni kosovski biznismeni.
Sporazum o slobodnoj trgovini između Kosova i Turkiye stupio je na snagu 2019. godine, a Kosovo je tokom 2022. i 2023. godine najviše uvozilo iz Turkiye.     Foto: AA

Udruženje trgovaca Prizrena s Kosova u saradnji sa Udruženjem privrednika veka iz Turkiye (ASRIAD) organizovalo je Poslovni forum na kome su učestvovali turski i kosovski privrednici.

Na Forumu je učestvovalo više od 20 turskih privrednika i mnogobrojni kosovski biznismeni. Pored organizatora na Forumu je bio prisutan i direktor Odeljenja za turizam i ekonomski razvoj opštine Prizren Ramadan Tarashaj.

Predsednik Udruženja trgovaca Prizrena Varis Xhejlani je rekao da je u okviru događaja potpisan sporazum o razumevanju između njegovog Udruženja i ASRIAD-a. On je izrazio uverenje da će Forum otvoriti put i druge za nove saradnje.

Predsednik ASRIAD-a Ibrahim Cemil Yıldız izrazio je nadu da će trgovinski odnosi između dve zemlje biti nastavljeni.

Nakon pozdravnih govora, privrednici dve zemlje održali su B2B sastanke i ocenili mogućnosti saradnje u oblasti logistike, prerade tekstila, metala i plastike, građevinarstva, prerade hrane, drveta i nameštaja, informacionih tehnologija i elektronskih mašina.

Sporazum o slobodnoj trgovini između Kosova i Turkiye stupio je na snagu 2019. godine, a Kosovo je tokom 2022. i 2023. godine najviše uvozilo iz Turkiye.

TRT Balkan / agencije