Prema riječima pjevača izvorne muzike i kompozitora Šukrije Žutog Serhatlića, karijera Zorana Kalezića je za ogromno poštovanje.       Foto: AA

U velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici danas je održana komemoracija povodom smrti legendarnog crnogorskog pjevača i legende jugoslavenske muzike Zorana Kalezića.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, kao i istaknuti crnogorski kulturni radnici. Kalezić je preminuo 4. januara u 73. godini, a sahranjen je u rodnom Danilovgradu.

Predsjednik Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore Danijel Alibabić, govoreći o liku i djelu Zorana Kalezića, istakao da je Zoran bio spreman na sve moguće žrtve, samo da njegov glas dopre do što većeg broja ljudi.

"Naklonost je dobio od milionske publike na prostoru bivše Jugoslavije i proslavio Crnu Goru svojim glasom. Takvih boema, emotivaca i kavaljera više nema", kazao je Alibabić.

Prema riječima pjevača izvorne muzike i kompozitora Šukrije Žutog Serhatlića, karijera Zorana Kalezića je za ogromno poštovanje.

"Preko 15 miliona prodatih ploča, to sigurno niko nikada neće dostići. Hvala na svemu što si uradio za muzičku kulturu Crne Gore", kazao je Serhatlić.

Kalezić će ostati upamćen kao jedan od najboljih interpretatora narodne muzike sa područja Crne Gore. Snimio je veliki broj pjesama, komponovanih u duhu tradicije Crne Gore. Neke od njegovih najpoznatijih pjesama su "Moj dobri anđele", "Dobro veče izgubljena nado", "Stan' mladosti, stani, stani", "Željo moja, moj otrove", "Šta će meni vino" i "Vratiću se, majko".



TRT Balkan / agencije