Za naredne dane najavljene su takođe obilne padavine.     Foto: AA

Mehanizacija javnih preduzeća i danas radi na raščišćavanju i sanaciji terena, nakon što su Novi Pazar sinoć zadesile bujične poplave i izlivanje reke Trnavice, a zbog obilnih padavina i jakog nevremena. I dalje je 30 porodica odsečeno od ostatka grada, a među njima su stari, bolesni i osobe sa invaliditetom.

Nadležni su na terenu, a od srijedu navečer na zaštiti imovine i života Novopazaraca rade policija, komunalna milicija, Vatrogasno-spasilačka jedinica i Štab za vanredne situacije. Angažovani su mehanizacija javnih i privatnih preduzeća.

„Noć bez sna je iza meštana naselja nizvodno niz reku Trnavicu. Bujica je sinoć za kratak vremenski period poplavila oko 2.500 domaćinstava, ona se nalaze u blizini rečnih obala u dužini od četiri kilometra. Poplavljena su prizemlja, podrumi, dvorišta i pomoćni objekti. Mehanizacija je od sinoć na terenu, rade na sanaciji korita reke i puteva. Radi se na raščišćavanju i pranju ulica i mnogih domaćinstava u koja se ulila voda sinoć. Dosta teška situacija je kod brane u Trnavi, most i put koji vode prema mestu Kleča su uništeni i 30 domaćinstava je odsečeno od sveta od sinoć. U kontaktu smo sa Vojskom Republike Srbije, od njih smo zatražili da se za ove meštane obezbedi pontonski most, očekujemo odgovor od njih dok ovde ponovo ne sagradimo betonski most“, izjavio je za Anadoliju rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Novi Pazar, Ismail Dupljak.

Meštani od srijede navečer vozilima ne mogu do grada koji je udaljen osam kilometara, zabranjeno je pešacima da prelaze preko oštećenog mosta.

„Moj život vezan je za bolnicu, ja sam osoba sa invaliditetom. Pošao sam jutros automobilom, ali dalje odavde nisam mogao. Ja sam nadležnima rekao da pronađu brzo rešenje jer je u Kleči dosta starih i bolesnih, a osim mene ima još osoba sa invaliditetom koje moraju do bolnice“, rekao je meštanin naselja Kleča, Sulejman Aličković.

Kiša u Novom Pazaru ne prestaje da pada, za naredne dane najavljene su takođe obilne padavine. Cilj nadležnih službi je ojačavanje rečnih korita u novopazarskim naseljima koja prva budu poplavljena prilikom izlivanja reka i potoka.

TRT Balkan / agencije