Novi Pazar: Ambasador Turkiye Aksoj u Prihvatnom centru za pomoć žrtvama

Novi Pazar: Ambasador Turkiye Aksoj u Prihvatnom centru za pomoć žrtvama

Iz Novog Pazara za narod Turkiye pošao je i šesnaesti kamion pomoći.
Ambasador Turkiye u Srbiji kazao je da se narod odmah organizovao i poslao pomoć. / Photo: AA

Prihvatni centar u ovom gradu u ponedeljak su obišli ambasador Turkiye u Srbiji Hami Aksoj i generalni konzul u Novom Pazaru Bašar Bašol.

Njih su ispred Prihvatnog centra dočekali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, sa saradnicima, i Rasim Ljajić, bivši ministar i lider SDPS-a.

Prethodnih mesec dana u Prihvatnom centru prikupljena je velika pomoć koja je dopremljena narodu Turkiye i Sirije.

Ambasador Turkiye u Srbiji kazao je da se narod odmah organizovao i poslao pomoć.

"Naša braća u Sandžaku odmah su se pokrenula i počela da prikupljaju humanitarnu pomoć nakon razarajućih zemljotresa koji su pogodili našu zemlju. Prema informacijama koje ja imam, ovo je šesnaesti šleper koji je krenuo za Turkiye i ova akcija će biti nastavljena. Činjenica je da nam naša braća iz Sandžaka pomažu i materijalno, više od 550 hiljada evra je ovde prikupljeno i poslato našem narodu u Turkiye", rekao je Aksoy.

Gradonačelnik Novog Pazara istakao je da su građani pokazali veliku solidarnost sa narodom Turkiye i Sirije.

"Znamo da je velika tragedija zadesila Turkiye i Siriju. Građani su od početka sa narodom Turkiye, delimo bol zbog gubitaka života i materijalne štete koju su pretrpeli. Mnogo puta do sada naši građani su pokazali solidarnost sa bratskim narodom Turkiye. Odmah posle tragedije krenula je akcija prikupljanja robe i novca i koristim priliku da se zahvalim građanima, humanitarnim organizacijama, volonterima, institucijama i verskim zajednicama koji su se odazvali i pomogli", rekao je Biševac.

Prethodnih dana konvoje pomoći za Turkiye i Siriju poslali su građani i opštine Sjenica i Tutin.

TRT Balkan / agencije