Pripadnici MUP-a Srbije prvi put su aktivirali sistem "Pronađi me" za hitno obavještavanje javnosti zbog slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice.      Foto: (Foto: HINA)

Nakon više od 70 sati detalјne pretrage terena u Banjskom Polјu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije nastavlјaju intenzivan operativni rad na pronalasku dvogodišnje djevojčice Danke Ilić i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

"Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno s ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detalјno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polјa do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila", navode iz MUP-a Srbije.

Od momenta prijave nestanka 26. marta, u potrazi za nestalom djevojčicom učestvovalo je više stotina pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su detalјno i sveobuhvatno pregledali šire i uže područje ovog mjesta ukupne površine od oko 10 kvadratnih kilometara, podsjećaju iz MUP-a Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije ranije je objavio da su dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, sinoć stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.

Danka Ilić, koja je nestala u utorak u 13.45 časova u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Pripadnici MUP-a Srbije prvi put su aktivirali sistem "Pronađi me" za hitno obavještavanje javnosti zbog slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice.

Građane su pozvali da ukoliko imaju bilo kakve informacije odmah pozovu policiju na broj 192.

TRT Balkan / agencije