Vojska Srbije od sinoć je u najvišoj pripravnosti.    Foto: AA

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas dio jedinica Vojske Srbije i policije koje obavljaju zadatke duž granice s Kosovom.

"Ministar odbrane se tom prilikom uvjerio u visok moral i spremnost pripadnika Vojske Srbije i policije da brzo i odlučno izvrše sve postavljene zadatke", objavilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vojska Srbije od sinoć je u najvišoj pripravnosti.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije izjavio je danas da se mora učiniti sve da se sačuva mir i da ljudski životi moraju biti veći interes od svakog interesa.

Porfirije je rekao da su tenzije na Kosovu dosegle tačku iz koje mogu da se otvore putevi koje niko ne želi, a da se moli za sve ljude svijeta, za mir, za međusobno razumijevanje, za suživot i mir između Albanaca i Srba, "jer sigurna je činjenica da samo mi između sebe svojim naporima bolje možemo razumjeti jedni druge".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon današnjeg sastanka s patrijarhom Porfirijem rekao da sada predstavnici Srbije vode razgovore s predstavnicima međunarodne zajednice, jer, kako je dodao, "Beograd mora da zastupa interese srpskog naroda".

TRT Balkan / agencije