Uzbuđenje i adrenalinska atmosfera su samo dio onoga što očekuje posjetitelje ove popularne sportsko-turističke manifestacije.           Foto: AA

Ovogodišnji deveti Međunarodni skokovi s vodopada na rijeci Plivi u Jajcu održat će se 10. augusta ove godine.

Ovaj jedinstveni sportsko-turistički događaj jedan je od najznačajnijih turističkih događaja u zemlji i već godinama privlači najbolje skakače iz regije, pružajući im izazovnu platformu za prikaz svojih vještina.

Prijave na 9. međunarodne skokove s vodopada skakači mogu dostaviti do 8. augusta. Prijaviti se mogu samo profesionalni skakači koji imaju iskustvo skakanja na skokovima u Mostaru, Sarajevu, Konjicu, Užicama, Kragujevcu, Mostu na Soči i Prijepolju.

Vodopad visok više od 20 metara, smješten je u samom srcu grada Jajca i pruža neponovljiv scenarij za izvođenje akrobatskih skokova. Upravo ovaj vodopad u Jajcu mnogi smatraju jednim od najljepših u Evropi, ali i svijetu.

Uzbuđenje i adrenalinska atmosfera su samo dio onoga što očekuje posjetitelje ove popularne sportsko-turističke manifestacije.

Plivski vodopad se nalazi u gradu Jajcu, u centralnoj Bosni i Hercegovini, gdje se rijeka Pliva ulijeva u Vrbas. Visok je 20 metara. Ovo je jedini vodopad u svijetu koji se nalazi u centru grada i to ga čini specifičnim i jedinstvenim. Spada među 12 najljepših vodopada u svijetu.

TRT Balkan / agencije