Iz udruženja “Vodopad ljubavi” izrazili su zahvalnost Općini Jajce i lokalnoj zajednici uz poruku “Idemo dalje jači i sretniji ka ostvarenju naših ciljeva”.     Foto: AA

U prostorijama udruženja “Vodopad ljubavi” Jajce svečano je obilježen uspješan završetak projekta sa Turskom vojnom misijom u Bosni i Hercegovini i turskim LOT timom Travnik.

Donacijom od više od 20 hiljada KM opremljena je soba za rad sa novim didaktičkim, senzornim, govornim i tehnološkim pomagalima koja će uveliko doprinijeti kvalitetnijem radu sa djecom ovoga udruženja.

"Ovim putem posebno zahvaljujemo turskom brigadiru Oguzhanu Pehlivanu i komandiru turskog LOT tima Hasanu Biceru na trudu koji se uložio u svaki detalj prilikom organizacije i sprovođenja ovog projekta. Veliko hvala ministrici pravosuđa Božani Petrović koja je ovu ceremoniju upotpunila svojim prisustvom i bila uz nas. Osim zahvalnosti želimo izraziti i ponos. Ponosni jer smo tijekom šest godina napornog rada bili srce ovog grada te uz pomoć naše zajednice i ostvarili pregršt malih i velikih pobjeda", kazali su iz udruženja “Vodopad ljubavi”.

Milana Tica Grgić iz Mrkonjić-Grada, majka dječaka sa rijetkim oboljenjem, istakla je značaj ove donacije kao i djelovanja udruženja “Vodopad ljubavi”.

"Majka sam dječaka Jovana, koji ima jedno rijetko oboljenje, za koje se veže i teška hipotonost. Mi smo iznalazili načine i bili u potrazi za habilitacionim tretmanima u mnogim drugim gradovima. Svoje utočište smo našli u Jajcu. Neizmjerno smo zahvalni za tu mogućnost i za samu činjenicu što 'Vodopad ljubavi' postoji. Mislim da je ovo jedan veliki iskorak da u Jajcu postoji jedno ovakvo udruženje kojem će se moći svi roditelji obratiti", kazala je Grgić, prenosi portal "Jajce Online".

Iz udruženja “Vodopad ljubavi” izrazili su zahvalnost Općini Jajce i lokalnoj zajednici uz poruku “Idemo dalje jači i sretniji ka ostvarenju naših ciljeva”.

TRT Balkan / agencije