Bilo je reči i o poslednjem sastanku u Briselu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, a predsednik Erdogan pozdravio je postignuti rezultat i izrazio podršku premijeru Kurtiju i spremnost da pomogne.     Foto: AA

Premijer Kosova Albin Kurti razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Turkiye Recepom Tayyipom Erdoganom.

Kurti je u ime Vlade Republike i naroda Kosova još jednom izrazio saučešće predsedniku Erdoganu, a preko njega i porodicama žrtava zemljotresa i celom narodu Turske, saopšteno je iz Vlade Kosova.

On je zahvalio predsedniku Erdoganu na velikodušnom gostoprimstvu u Istanbulu 3. februara, gde su imali veoma produktivan sastanak koji će poslužiti za dalje jačanje odnosa i trajnog prijateljstva između dve zemlje.

Premijer Kurti je rekao da Kosovo nije velika zemlja, ali ima veliko srce, što je velikodušno pokazala prema svima u njihovim teškim danima, poslednje i prema Ukrajincima i Avganistancima.

“Kosovo jeste i uvek će biti uz prijateljske zemlje u njihovim teškim danima, posebno uz Turkiye”, kazao je Kurti.

Predsednik Erdogan je zahvalio premijeru Kurtiju na punoj solidarnosti sa državom i narodom Turkiye, koji prolazi kroz najgoru katastrofu u ovom veku.

On je zahvalio na odluci za podršku i pomoć pripadnika Kosovskih bezbedonosnih snaga koji tragali i spasavali iz ruševina, kao i na proglašenju dana žalosti na Kosovu.

​​​​​​​Bilo je reči i o poslednjem sastanku u Briselu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, a predsednik Erdogan pozdravio je postignuti rezultat i izrazio podršku premijeru Kurtiju i spremnost da pomogne.

TRT Balkan / agencije