Tokom ove posete, premijer Kurti je izbliza video prikupljanje i pakovanje pomoći namenjene područjima s najvećom potrebom.     Foto: AA

Premijer Kosova Aljbin Kurti i ministar odbrane Armend Mehaj posetili su vojnu bazu turskog KFOR-a u Prizrenu.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, u bazi su ih primili komandant turskog kontingenta pukovnik Recai Yılmaz, generalni konzul turskog Konzulata u Prizrenu Celal Dogan, zamenica ambasadora Turkiye na Kosovu Seyda Aydin Cimenli i vojni ataše Turkiye na Kosovu pukovnik Cagdas Akif Kahraman.

Premijer Kurti i ministar Mehaj još jednom su izrazili najdublje saučešće žrtvama razornog zemljotresa koji su u ponedeljak pogodili jug Turkiye.

"Republika Kosovo i njen narod su uz Republiku Turkiye i turski narod i u najvećoj spremnosti za podršku", naveli su oni.

U saopštenju Vlade se ističe da se kontingent Kosovskih bezbednosnih snaga, koji se sastoji od specijalista za urbanu potragu i spasavanje, jedinice hitne medicine i jedinice K9, već nalazi u područjima pogođenim zemljotresom i da će im se večeras pridružiti još jedna grupa iz nacionalne garde.

Dodaje se da su se solidarnosti i institucionalnoj podršci pridružili i građani Republike, koji su počeli da šalju pomoć turskom narodu na dobrovoljnoj i humanitarnoj osnovi. Tokom ove posete, premijer Kurti je izbliza video prikupljanje i pakovanje pomoći namenjene područjima s najvećom potrebom.

TRT Balkan / agencije