Dodao je da se Kosovska policija poslednjih nedelja pokazala veoma uzdržanom i da je ulazak srpskih snaga na teritoriju Kosova agresija i namere eskalacije i destabilizacije.     Foto: AA

Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da su tri službenika kosovske policije kidnapovana danas unutar teritorije Kosova i da je to osveta Srbije za jučerašnje hapšenje Miluna Milenkovića – Lunea koji, kako je naveo, predstavlja jednog od vođa organizovanog kriminala i šverca na severu Kosova.

Kurti je naveo da su kosovski policajci oteti u Leposaviću, na mestu gde je nekada bila ilegalna ruta za šverc, koja se nalazi oko 300 metara unutar kosovske teritorije.

“Sumnjamo da ih je kidnapovala Vojska Srbije, jasno kao osveta Srbije za jučerašnje hapšenje ozloglašenog zločinca Miluna Milenkovića - Lunea, koji predstavlja jednog od vođa organizovanog kriminala i šverca”, napisao je Kurti na Facebooku.

Dodao je da se Kosovska policija poslednjih nedelja pokazala veoma uzdržanom i da je ulazak srpskih snaga na teritoriju Kosova agresija i namere eskalacije i destabilizacije.

Kosovski premijer zahteva hitno oslobađanje trojice kidnapovanih policijskih zvaničnika i poziva međunarodne faktore da osude ovaj čin agresije Srbije.

Prethodno je Policija Kosova saopštila da se sumnja da su kidnapovana tri službenika granične patrole od strane srpskih snaga u dubini teritorije Republike Kosovo, u pograničnom području na severu zemlje.

Iz policije su istakli da su u cilju preduzimanja konkretnih radnji za bezbednost policajaca za koje se sumnja da su kidnapovani od strane srpskih snaga, kontaktirani svi lokalni i međunarodni mehanizmi kako bi oni bili što pre pušteni i vraćeni Policiji Kosova.

TRT Balkan / agencije