Svečanost je završena presecanjem vrpce čime je otvoreno dečije igralište Osnovne škole "Fetah Sulejmani".             Foto: AA

Predsedništvo predstavničke delegacije Turkiye, koja služi u okviru NATO mirovnih snaga na Kosovu (KFOR), izgradilo je igralište u Osnovnoj školi "Fetah Sulejmani", u opštini Dragaš.

Ceremoniji otvaranja školskog igrališta prisustvovali su ambasador Turkiye na Kosovu Sabri Tunc Angili, šef predstavničke delegacije pukovnik Sabri Gokhan Karamursel, zamenik gradonačelnika Dragaša Resul Fetahu, predstavnici lokalnih i turskih institucija koje rade na Kosovu te nastavnici i učenici.

Ambasador Angili je rekao da je ova pomoć deci, koja će graditi budućnost Kosova, veoma vredna i važna. On se zahvalio Oružanim snagama Turkiye i drugim institucijama koje su doprinele završetku projekta.

"Republika Turkiye će nastaviti da stoji uz Kosovo i u budućnosti, kao što je stajala uz njega u prošlosti", rekao je ambasador.

Pukovnik Karamursel je istakao značajnim projekte za decu koji su sprovedeni u različitim oblastima na Kosovu.

"Kao Predsedništvo predstavničkog odbora, mi smo realizovali 370 projekata u različitim oblastima širom Kosova u periodu od 25 godina i veoma smo srećni i ponosni na to", kazao je Karamursel.

Zamenik gradonačelnika Fetahu je izjavio da je srećan i počastvovan što je napravljen još jedan korak produktivne saradnje s prijateljskim institucijama Republike Turkiye, koja ima za cilj unapređenje života građana kroz razne projekte u opštini Dragaš.

Nakon obraćanja, učenici su izveli kulturno-umetnički program. Svečanost je završena presecanjem vrpce čime je otvoreno dečije igralište Osnovne škole "Fetah Sulejmani".

TRT Balkan / agencije