Kosovo: Rašić i Angili razgovarali o mogućnostima saradnje

Kosovo: Rašić i Angili razgovarali o mogućnostima saradnje

Ambasador Angili je izrazio spremnost Turkiye da podrži i sarađuje u ovoj oblasti.
Ministar Rašić je pozitivno ocenio iskustvo i spremnost Turkiye da podeli znanje i sarađuje u ovoj oblasti.           Foto: AA

Ministar za zajednice i povratak Kosova Nenad Rašić razgovarao je ambasadorom Turkiye na Kosovu Sabrijem Tunc Angilijem o izazovima i mogućnostima međusobne saradnje u vezi integracija zajednica na Kosovu.

Ministar Rašić i ambasador Angili razgovarali su o strategijama i inicijativama potrebnim da se osigura uspešna integracija zajednica u društvima gde žive, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak. Diskusija je bila fokusirana na podršku projektima koji imaju za cilj da promovišu saradnju i učešće zajednica u društvenom, ekonomskom i kulturnom razvoju.

“U vreme kada su integracija i podrška različitim zajednicama važna briga za mnoge zemlje, ministar Rašić i ambasador Angili su razgovarali o značaju međunarodne saradnje i povezivanja projekata koji će uticati na poboljšanje uslova života ovih zajednica”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka naglašena je potreba ulaganja i inovativnim inicijativama koje će doprineti stvaranju pogodnih uslova za integraciju i unapređenje života različitih zajednica.

Ambasador Angili je izrazio spremnost Turkiye da podrži i sarađuje u ovoj oblasti.

Ministar Rašić je pozitivno ocenio iskustvo i spremnost Turkiye da podeli znanje i sarađuje u ovoj oblasti. Dodao je da će snažna međunarodna saradnja doprineti izgradnji naprednijih i pravednijih društava za sve.

Sastanak je završen zajedničkom deklaracijom o saradnji dve strane u oblasti integracije zajednica i ima za cilj da obezbedi razvoj i poboljšanje uslova života za zajednice u potrebi.

TRT Balkan / agencije