Kosovo: Radionica digitalnog novinarstva Instituta "Yunus Emre" i TRT-a

Kosovo: Radionica digitalnog novinarstva Instituta "Yunus Emre" i TRT-a

Predavači na radionici su novinari koji rade u TRT-u, poznavaoci ovog regiona.
Polaznici ove radionice pohađaće kurseve o novinarstvu, pisanju tekstova, montaži i produkciji na terenu.    Foto: AA

Na Prištinskom univerzitetu počela je sa radom radionica digitalnog novinarstva za mlade, J4J - Journalism for Juniors, koju organizuje Institut "Yunus Emre" u saradnji sa TRT-om.

Polaznici ove radionice pohađaće kurseve o novinarstvu, pisanju tekstova, montaži i produkciji na terenu.

Koordinator projekta „Novinarstvo za mlade“ Alpai Ari izjavio je za Anadolu da su ovim projektom stigli do oko 3.200 studenata u različitim zemljama.

„Ovaj projekat je veoma popularan. Nadam se da možemo da nastavimo ovaj projekat još dugo i da pružimo korist našoj omladini i svetu u humanosti, a TRT će još jednom dokazati da brine o humanitarnim pitanjima preuzimanjem ove odgovornosti”, kazao je Arı.

Koordinator za Kosovo Ramazan Yilmaz naglasio je da su pored aktivnosti vezanih za turski jezik, kulturu i umetnost organizovali aktivnosti na povećanju institucionalnih kapaciteta. On je naveo da će se potruditi da se projekat ponovi svake godine.

Predavači na radionici su novinari koji rade u TRT-u, poznavaoci ovog regiona.

Obuka, organizovana uz podršku Turkish Airlinesa (THI) i Prištinskog univerziteta trajaće od 18. do 20. decembra, a učesnicima će na kraju obuke biti uručeni sertifikati.

TRT Balkan / agencije