Od 22. novembra Policija Kosova će početi s provođenjem kažnjavanja novčanom kaznom u skladu sa zakonima na snazi, navodi se u policijskom saopštenju.       Foto: Reuters

Policija Kosova je saopštila da je za 24 sata odgođena primjena odluke vlade Kosova da se od 21. novembra počne s izricanjem novčanih kazni za vozila sa srpskim registarskim tablicama gradova na Kosovu.

Ovom odlukom, izricanje opomene će se nastaviti do 21. novembra, a nakon ovog datuma, od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Republike Kosova s ovakvim nelegalnim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, Policija Kosova će početi s provođenjem kažnjavanja novčanom kaznom u skladu sa zakonima na snazi, navodi se u saopštenju policije.

Također se ističe da je od 1. novembra do danas izrečeno 1.740 opomena za vlasnike vozila sa srpskim registarskim tablicama gradova na Kosovu.

Ova odluka o odgađanju za 24 sata u Prištini se ocjenjuje kao davanje mogućnosti pronalaženja rješenja za pitanje registarskih tablica, ali i drugih otvorenih pitanja u dijalogu Kosova i Srbije.

TRT Balkan / agencije