Ministar odbrane Kosova Ejup Makedonci sastao se s ambasadorom Turkiye na Kosovu Sabrijem Tuncom Angiliem s kojim je razgovarao o pitanjima iz oblasti bezbednosti i odbrane.            Foto: AA

Ministar odbrane Kosova Ejup Maqedonci sastao se s ambasadorom Turkiye na Kosovu Sabrijem Tuncom Angiliem s kojim je razgovarao o pitanjima iz oblasti bezbednosti i odbrane.

Ambasador Angili je najpre čestitao ministru Makedonciju na novom zadatku, a potom su razgovarali o saradnji Ministarstava odbrane dve zemlje, saopšteno je na Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane Kosova.

Sprovođenje bilateralnog plana, produbljivanje saradnje u razvoju zajedničkih obuka i školovanje novih vojnih kadrova, bile su neke od ključnih tema razgovora.

"Razvoj Kosovskih bezbedonosnih snaga i odbrambene politike za garantovanje bezbednosti građana i teritorijalne zaštite, biće naše svakodnevno opredeljenje kao Ministarstva", istakao je ministar Makedonci.

Ambasador Angili je izrazio zahvalnost na pomoći koju su pripadnici KSB-a pružili tokom misije traganja i spasavanja nakon razornog zemljotresa u Turkiye. Ambasador je naglasio da Turkiye ostaje posvećena pružanju podrške za povećanje borbenih kapaciteta KBS-a u ljudstvu i naoružanju.

TRT Balkan / agencije