Medicinski tim čine kardiolozi, kardiohirurzi, anesteziolozi, medicinske sestre i anestezijski tehničari. Misija je počela danas i trajaće deset dana.     Foto: AA

Tim kardiohirurga i dečijih kardiologa iz Turkiye, u okviru misije "Muntada Aid", u narednih deset dana obavljaće kardiohirurške intervencije kod dece sa srčanim tegobama i vršiće kardiološke preglede.

Turskim lekarima dobrodošlicu su poželeli generalni direktor Kliničko univerzitetske službe Kosova Elvir Azizi i ambasador Velike Britanije na Kosovu Jonathan Hargreaves.

Prisutni su bili i savetnica premijera Kosova Elizabeth Gowing, direktorka Pedijatrijske klinike dr. Violeta Grajqevci, direktorka Klinike za radiologiju dr. Shkendija Nuza i v.d. direktora Klinike za kardiohirurgiju Shpejtim Shurdhiqi.

Generalni direktor Azizi zahvalio je organizaciji “Muntada Aid” i ambasadoru Hargreaves na podršci, dodajući da je ova misija dobra prilika da deca Kosova imaju koristi od intervencija na srcu, bez odlaska u inostranstvo.

Britanski ambasador Hargreaves izrazio je zadovoljstvo što se ova humanitarna misija realizuje i što će deca Kosova imati koristi.

U ime tima turskih lekara govorio je dr. Ibrahim Cansaran, koji je takođe izrazio zadovoljstvo što imaju priliku da pomognu deci Kosova. Prema njegovim rečima, ovo je dobra prilika i da lekarski kadar i medicinske sestre steknu iskustvo.

Medicinski tim čine kardiolozi, kardiohirurzi, anesteziolozi, medicinske sestre i anestezijski tehničari. Misija je počela danas i trajaće deset dana.

TRT Balkan / agencije