Dodaje se da KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine na obezbeđivanju sigurnog i bezbednog okruženja za sve zajednice koje žive na Kosovu.          Foto: AA

Komandant Misije NATO-a na Kosovu (KFOR) general-major Ozkan Ulutas sastao se u utorak sa osobljem turskog kontingenta KFOR-a, koji je raspoređen u Operativnom rezervnom bataljonu, duž granične linije.

“Jedinice Operativnog rezervnog bataljona sprovode redovne patrole na terenu kako bi se obezbedila sloboda kretanja i sigurno i bezbedno okruženje za sve lokalne zajednice”, navodi se u objavi KFOR-a na Facebooku.

Dodaje se da KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine na obezbeđivanju sigurnog i bezbednog okruženja za sve zajednice koje žive na Kosovu, kao i slobodu kretanja u svakom trenutku i nepristrasno.

Podseća se da je KFOR treći bezbednosni odgovor, posle Kosovske policije i Misije za vladavinu prava Evropske unije (EULEX), sa kojima blisko sarađuje.

TRT Balkan / agencije