Predhodno su Ujedinjeni Arapski Emirati saopštili da građani Kosova od 22. februara ove godine mogu da putuju bez viza u tu zemlju.     Foto: AA

Predsednica Kosova Vjosa Osmani najavila je sporazum sa Katarom o međusobnom ukidanju viza, nakon što je telefonom razgovarala sa šeikom Tamimom Bin Hamadom Al Tanijem.

Osmani je na platformi "X" objavila da je sa amirom Katara Al Tanijem, velikim prijateljem i saveznikom Kosova razgovarala o odličnim odnosima Kosova i Katara, naporima za jačanje međunarodnog statusa Kosova, proširenju mogućnosti ulaganja i predstojećem sporazumu o međusobnom ukidanju viza.

Predhodno su Ujedinjeni Arapski Emirati saopštili da građani Kosova od 22. februara ove godine mogu da putuju bez viza u tu zemlju.

Potom je stiglo i odobrenje Vlade Izraela o ukidanju viza za građane Kosova. Nakon što nadležna ministarstva dve zemlje potpišu sporazum građani će biti obavešteni o datumu stupanja na snagu te odluke.

Sve ovo dolazi, nakon što je Evropska unija ukinula vizni režim sa Kosovo, pa Kosovari od 1.januara ove godine mogu da putuju bez viza u evropske zemlje Schengen zone.

TRT Balkan / agencije