Ističu da su složni u blokadi i odluci i da se ona ne odnosi samo na kamione s kosovskim registracijama, već i na teretnjake s tablicama svih država.     Foto: AA

Više od 200 kamiona, u koloni dugačkoj više stotina metara, već šest dana parkirano je duž granice, na prelazu Jarinje između Srbije i Kosova.

Nezadovoljni vozači koji se nalaze sa srbijanske strane prelaza već dva dana ne dozvoljavaju kamionima iz pravca Kosova da uđu u Srbiju.

Oni s kojima je razgovarala ekipa Anadolije kažu da ih ne zanimaju politika i političke odluke, da u kamionima imaju kvarljivu robu i da što pre moraju da nastave s transportom.

Vozači kamiona kažu da žele da ubrzaju donošenje takve odluke pa blokadom magistralnog puta Raška - Kosovska Mitrovica u blizini prelaza Jarinje za ostale teretnjake, izražavaju nezadovoljstvo i neslaganje s odlukom koju su donele prištinske institucije.

Ističu da su složni u blokadi i odluci i da se ona ne odnosi samo na kamione s kosovskim registracijama, već i na teretnjake s tablicama svih država.

Preko prelaza Jarinje bez prekida se odvija putnički saobraćaj.

Blokada prilaza dolazi kao odgovor na odluku Vlade Kosova da zabrani uvoz robe iz Srbije. Na takav potez odlučila se zbog hapšenja tri kosovska policajca pritvorena u Srbiji.

TRT Balkan / agencije