S mnogih vozila voda je odnela tablice, pa je na društvenim mrežama u Novom Sadu danas glavna tema potražnja za izgubljenim registarskim oznakama.     Foto: AA

Snažna kiša, praćena olujnim udarima vetra i grada, sručila se sinoć na Novi Sad pretvarajući ulice i bulevare u rečna korita kojima se nije moglo prolaziti zbog obilne vode koja nije oticala.

Najkritičnije je bilo je u Temerinskoj i Partizanskoj ulici gde su se pojedina vozila našla u vodi, pa su vozači i putnici u tim vozilima potražili spas na krovovima. Na tim mestima intervenisali su i pripadnici vatrogasne brigade koji su ove ljude evakuisali na bezbedno mesto.

Pošto je voda sporo oticala, došlo je do potpunog kolapsa u saobraćaju i otkazivanja javnog gradskog prevoza. Policija je do kasno u noć intervenisala na više kritičnih tačaka, pa čak i prenosila preko vode ljude s jedne strane ulice na drugu.

Kada se voda počela povlačiti sa gradskih ulica, iza sebe je ostavila prizore nasukanih automobila na razdelna ostrva, te autobusi, poneki kamion i kombi koji su otkazali u vodi, ostavljeni na saobraćajnoj traci.

S mnogih vozila voda je odnela tablice, pa je na društvenim mrežama u Novom Sadu danas glavna tema potražnja za izgubljenim registarskim oznakama.

Tek danas tokom pre podneva normalizovao se saobraćaj na svim drumovima u gradu, uprkos kiši koja pada, ali daleko manjim intenzitetom nego juče.

TRT Balkan / agencije