Odlukom Gradskog veća Novog Pazara iz budžeta Grada za pomoć Palestini uplaćena je suma od dva i po miliona dinara (21 hiljada evra).     Foto: AA

Grad Novi Pazar nedavno je u koordinaciji sa ambasadom Palestine u Srbiji pokrenuo hitnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć narodu Palestine, za šta su otvoreni i posebni bankovni računi za uplate iz Srbije i inostranstva.

Odlukom Gradskog veća Novog Pazara iz budžeta Grada za pomoć Palestini uplaćena je suma od dva i po miliona dinara (21 hiljada evra).

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da će osim te pomoći svi zaposleni u javnoj upravi, preduzećima i ustanovama čiji je Grad Novi Pazar osnivač odricanjem od dela plate podržati ovu akciju.

“Na sednici Gradskog veća smo odlučili da se na račun koji smo otvorili u saradnji sa ambasadom Palestine u Beogradu uplati iznos od dva i po miliona dinara, kao konkretan vid pomoći narodu Palestine. Njihove patnje ništa ne može umanjiti, izgubljene najmilije im niko ne može vratiti, a i materijalna šteta na infrastrukturi je ogromna, pa je ova naša pomoć simbolična. Na taj način narodu Palestine želimo da pošaljemo i poruku da su uvek u našim srcima i dovama. Osim ove pomoći svi zaposleni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima su se priključili akciji odricanjem dela zarade”, izjavio je gradonačelnik Biševac.

On je ranije izjavio da je uveren u veliki uspeh i odziv građana ovoj akciji, a zbog saosećanja i ljubavi Novopazaraca prema Palestini.

"Svakog dana se molimo za rahmet duša ubijene dece, žena, starih i nemoćnih. Molimo se u Novom Pazaru da u Palestini što pre zavlada mir. Oduvek smo uz bratski narod Palestine, oni su u našim srcima i dovama. Želimo da se što pre izađe iz ove situacije, pa da naša, i humanitarna pomoć koju su već uputile neke države što pre stigne do onih kojima je hitno potrebna u Pojasu Gaze. Pozivam sve sugrađane, privrednike i istaknute humane članove zajednice da u skladu sa svojim mogućnostima učestvuju u akciji, da zajedno damo doprinos i pošaljemo tako poruku solidarnosti", izjavio je Biševac.

Građani iz Srbije donacije mogu uplaćivati na tekući račun: 840-6516741-61 sa naznakom "Pomoć za narod Palestine“.

TRT Balkan / agencije