Deca su birala bajkere protiv kojih će se takmičiti, slikala se s njima i sedila na njihovim motorima.      Foto: AA

Mališani iz Niša kucali su se vasskršnjim jajima sa bajkerima na humanitarnoj akciji „Odaberi svog bajkera i odmeri snage“ u Obrenovićevoj ulici u centru grada.

Roditelji mališana su u zamenu za jaje donirali novac, a prihod će biti uplaćen deci kojoj je potrebno lečenje ili skupa terapija.

Na akciji organizovanoj drugog dana Vaskrsa deca su mogla da odaberu protiv koga će se takmičiti, razgledaju parkirane motore i slikaju se na njima.

„Tu je kutija humanitarnog priloga. Stavlja se novac u kutiju, dete odabere jaje, odabere svog bajkera sa kojim će da odmeri snage. Posle toga ide slikanje i deca izlaze kao pobednici“, istakao je Milan Stoiljković iz kluba „Road guardian“ koji je organizovao događaj.

Za ukrašavanje jaja bili su zaduženi članovi Udruženja za pomoć osobama sa autizmom „Gupoan“.

Organizatori, već poznati po humanitarnom radu, planiraju i naredne akcije.

„Humanitarna dešavanja organizujemo tri do četiri puta godišnje. Imamo tradicionalnu dodelu novogodišnjih paketića dečjoj onkologiji, mi smo oni deda-mrazovi na motorima, sada će nam i vaskršnja akcija postati tradicionalna, a naredna je vožnja prijateljstva“, rekao je Stoiljković.

Akcija je održana pored Banke dobročinstva u kojoj humanitarka Marina Adamović, koja inače boluje od multiple skleroze, svakog dana prikuplja novac za decu kojoj je potrebno skupo lečenje.

AA