Vlada Hrvatske je na zatvorenoj sjednici donijela Zaključak kojim se prihvaća Memorandum o razumijevanju između Vlade Republike Hrvatske i reprezentativnih sindikata.    Foto:AA

Vlada Hrvatske je na jučer održanoj zatvorenoj sjednici donijela Zaključak kojim se prihvaća Memorandum o razumijevanju između Vlade Republike Hrvatske i reprezentativnih sindikata.

"Vlada Republike Hrvatske i reprezentativni sindikati državne službe i javnih službi, nakon sastanka održanog 5. lipnja 2023. godine, zaključili su da će pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumijevanju na temelju kojega će Vlada Republike Hrvatske svojom odlukom urediti visinu i način isplate privremenog dodatka na plaću službenicima i namještenicima do uspostave novog sustava plaća u državnoj službi i javnim službama te osigurati pravni temelj za isplatu regresa za 2023. godinu za sve službenike i namještenike u iznosu od 300 eura", priopćila je Vlada Hrvatske.

Zaključkom su za potpisivanje Memoranduma ovlašteni ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

TRT Balkan / agencije