Iz HDZ-a je navedeno da će se  prijedlog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijeti u utorak na stranačkim tijelima, "a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost".

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Domovinski pokret (DP) postigli su dogovor o formiranju parlamentarne većine i nove Vlade Hrvatske koju će predvoditi aktuelni premijer Andrej Plenković, objavio je HDZ.

„Prijedlog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se danas na stranačkim tijelima, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost. Nakon potvrde dogovora, pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, DP-a i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković", navedeno je na nalogu HDZ-a na društvenoj mreži "X".

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Hrvatske Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) pobijedila je na parlamentarnim izborima održanima 17. aprila ove godine, osvojivši 27,65 posto glasova ili 61 madat u Saboru, a "Rijeke pravde" okupljene oko Socijaldemokratske partije (SDP) 24,37 posto. Domovinski pokret je osvojio blizu deset posto glasova. Za formiranje Vlade potrebno je osigurati 76 ruku u Saboru.

TRT Balkan / agencije