Gradonačelnici Atene i Zagreba osudili ubojstvo navijača

Gradonačelnici Atene i Zagreba osudili ubojstvo navijača

Danas pred grčkog tužitelja izlaze 94 osobe.
UEFA je prvu utakmicu između AEK-a i Dinama odgodila za petak 19. kolovoza.            Foto: Reuters

U ponedjeljak je u Ateni, uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama, u sukobima grčkih i hrvatskih navijača smrtno stradala jedna osoba, a osam ih je ozlijeđeno. Uhićeno je bilo 98 osoba međutim kasnije su četiri osobe puštene nakon što je utvrđeno da su stvarno bile na odmoru u Grčkoj.

Preostalih 94 osoba u srijedu izlazi pred grčkog tužitelja.

UEFA je prvu utakmicu između AEK-a i Dinama odgodila za petak 19. kolovoza, a druga utakmica kvalifikacija koja je predviđena za 15. kolovoza ostaje na rasporedu.

"Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i djece", poručila su dvojica gradonačelnika, priopćeno je u srijedu ujutro iz Grada Zagreba.

"Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja“, ističu Bakoyannis i Tomašević, izražavajući nadu da će počinitelji biti što prije pronađeni i kažnjeni kao primjer kako više nikad ne bi svjedočili ovakvim tragičnim događajima.

"U ovim trenucima, nema pravih riječi. Naša iskrena sućut obitelji žrtve. Atena i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta suradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca“, poručili su gradonačelnici Atene i Zagreba.

Gradonačelnik Tomašević u utorak je uputio i pismo gradonačelniku Atene, istaknuvši da je šokiran događajem, te u ime Zagreba izrazio iskrenu sućut svim Atenjanima, a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakoyannisa.

HINA