Emine Erdogan i Sanja Musić Milanović pregledale su učionice i prostore za aktivnosti škole.       Foto: AA

Emine Erdogan, supruga turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, posjetila je Osnovnu školu “Matija Gubec“ u Zagrebu i to u društvu Sanje Musić Milanović, supruge hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Turski predsjednik Erdogan boravi u zvaničnoj posjeti u Hrvatskoj, a u delegaciji je i njegova supruga koja je u društvu prve dame Hrvatske posjetila školu u kojoj se provodi poseban sportski projekat o zdravoj ishrani i načinu života.

Emine Erdogan i Sanja Musić Milanović pregledale su učionice i prostore za aktivnosti škole u kojima su održani treninzi u okviru projekta koji se provodi s ciljem unapređenja životnih vještina u pet glavnih tema koje se sastoje od: zdravlja, fizičke aktivnosti, ishrane, radnog okruženja i očuvanja okoliša.

Školski zvaničnici su istakli i to da se u školi obroci za muslimanske učenike pripremaju od halal hrane.

Prva dama, Erdogan, tu je posjetu komentirala i na svom nalogu na društvenim mrežama.

“Posjetila sam Osnovnu školu ‘Matija Gubec’ sa suprugom predsjednika Hrvatske Sanjom Musić Milanović. Gospođa Milanović je dala važne informacije o sportskom projektu koji je realizovala za pomoć djeci − kako usvojiti zdrav način života u ranoj dobi“, navela je Erdogan.

TRT Balkan / agencije