Delegaciju Privredne komore Ankare ugostio je i predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca.    Foto: AA

Grupa kosovsko-turskog prijateljstva Skupštine Kosova ugostila je danas predstavnike Privredne komore Ankare, koju predvodi predsednik Gursel Baran.

Predsedavajući Grupe kosovsko-turskog prijateljstva, poslanik Enis Kervan rekao je da su članovi grupe posetili Ankaru tokom 2022. godine, kada su se sastali i sa predstavnicima Privredne komore Ankare.

“Investicije na Kosovu ne samo na rečima, već konkretno, treba sagledati i analizirati, jer je Privredna komora Ankare druga sila u Turkiye i došao je dan da su se odlučili za zvaničnu posetu Kosovu”, istakao je Kervan.

Predsednik Privredne komore Ankare Baran rekao je da organizacija koju vodi ima više od 160.000 članova u Turkiye. Istakao je da se narodi Turkiye i Kosova vole i da obim trgovine između dve zemlje treba podići na najviši nivo.

“Kao druga po veličini komora u Turkiye, cilj je da posetimo Kosovo kako bismo kroz institucionalne sastanke videli mogućnosti da se što više poveća trgovinska saradnja između dve države“, naglasio je Baran.

Delegaciju Privredne komore Ankare ugostio je i predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca. Na tom sastanku je bilo reči o jačanju ekonomskih i trgovinskih odnosa Kosova i Turkiye, saopšteno je iz Skupštine Kosova.

Konjufca je izrazio spremnost za produbljivanje ekonomske saradnje sa Privrednom komorom Ankare i prijateljskom zemljom Turkiye. Takođe, podstakao je na ulaganja turskih kompanija u različite sektore kosovske privrede.

Kako je najavljeno delegacija Privredne komore Ankare na Kosovu će boraviti tri dana. Pored sastanaka sa čelnicima kosovskih institucija, posetiće i grad Prizren.

TRT Balkan / agencije