Napad na mlade sportiste iz Sarajeva osudili su i trenutni i novoizabrani predsjednik Crne Gore     Foto: Getty Images

Iz Uprave policije za crnogorske "Vijesti" su kazali kako će Kovačević tokom dana biti priveden na saslušanje u Osnovno državno tužiteljstvo u Baru.

"Na teret mu se stavlja kazneno djelo nasilničko ponašanje", dodali su iz policije.

Napad na mlade sportiste iz Sarajeva osudili su i trenutni, ali i novoizabrani predsjednik Crne Gore - Milo Đukanović i Jakov Milatović.

"Crna Gora ne pamti ovakav sramotni čin nasilja prema gostima kakav se dogodio u Baru", napisao je na Twitter profilu Milo Đukanović.

Rekao je kako su divljački napadnuti dječaci, mladi sportaši iz prijateljske BiH.

"Najporaznije od svega bi bilo ako taj vandalski incident ima nacionalni i vjerski predznak. Nadležni državni organi moraju slučaj rasvijetliti do kraja, posebno imajući u vidu da se u posljednje vrijeme u Crnoj Gori sve češće susrećemo s vršnjačkim nasiljem", dodao je Đukanović.

Ističe kako Crna Gora na tome polaže ispit i kao društvo i kao država.

"Dotle, moje duboko izvinjenje Harunu i Aliji i njihovim roditeljima, našim prijateljima u Bosni i Hercegovini", napisao je Đukanović.

"Oštro osudjujem napad koji se desio u Baru na mlade sportiste iz BiH. Očekujem od nadležnih organa da u potpunosti ispitaju slučaj i adekvatno sankcionišu napadače. Nasilje moramo iskorijeniti iz našeg društva i zbog građana Crne Gore, ali i zbog svih onih koji dolaze u našu zemlju", poručio je novoizabrani predsjednik Crne Gore, također putem Twitter profila.

Podsjećamo, grupa mladića u Baru je fizički napala dvojicu sportaša Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Ranije je priopćeno kako će četiri maloljetnika iz Bara kazneno odgovarati za napad na njih.

TRT Balkan / agencije