Naglasili smo potrebu za saradnjom u borbi protiv terorizma, obezbjeđivanje infrastrukture za povratak Sirijaca, pokretanje političkog procesa u Siriji i zaštitu teritorijalnog integriteta Sirije", objavio je Cavusoglu na Twitteru.     Foto: AA

Ministar vanjskih poslova Turkiye Mevlut Cavusoglu na sastanku u Moskvi istakao je potrebu za saradnjom u borbi protiv terorizma, zajedničkim radom na uspostavljanju osnove za povratak Sirijaca i pokretanje političkog procesa.

U Moskvi je u toku kvadrilateralni sastanak ministara vanjskih poslova Turkiye, Rusije, Sirije i Irana o Siriji.

"Naglasili smo potrebu za saradnjom u borbi protiv terorizma, obezbjeđivanje infrastrukture za povratak Sirijaca, pokretanje političkog procesa u Siriji i zaštitu teritorijalnog integriteta Sirije", objavio je Cavusoglu na Twitteru.

Prošlog decembra, ministri odbrane i šefovi obavještajnih službi Turkiye, Rusije i sirijskog režima sastali su se u Moskvi i dogovorili nastavak tripartitnih sastanaka kako bi se osigurala stabilnost u Siriji i širem regionu.

Iran je također bio uključen u razgovore, a Turkiye je ranije saopćila da bi Ankara bila "zadovoljna ako Iran bude uključen u proces".

TRT Balkan / agencije