BiH: Uspješno odstranjen gigantski tumor težak 23 kilograma

BiH: Uspješno odstranjen gigantski tumor težak 23 kilograma

Operativni zahvat je trajao dva i po sata i završen je uspješno.
Pacijentkinja, mlađe životne dobi javila se ljekaru zbog rasta stomaka unazad tri mjeseca.        Foto: AA

Ljekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili gigantski tumor jajnika težak oko 23 kilograma.

"Pacijentkinja, mlađe životne dobi javila se ljekaru zbog rasta stomaka unazad tri mjeseca, te je upućena u našu ustanovu iz Opšte bolnice Prijedor prošle sedmice. Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeno je postojanje gigantske tumorske mase koja je zahtijevala hirurško zbrinjavanje", saopšteno je iz UKC RS-a.

Operativni zahvat je trajao dva i po sata i završen je uspješno. Pacijentkinja se nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno oporavlja.

Složeni operativni zahvat izveli su specijalista ginekologije i akušerstva i supspecijalista onkologije doc. dr Miroslav Popović, specijalista ginekologije i akušerstva prim. dr Andrija Baničević, specijalizanti ginekologije i akušerstva dr Đurđina Momić i dr Ljubomir Vlajnić, uz podršku dr Miroljuba Kovačevića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, dr Đorđa Jakovljevića, specijalizanta anestezije sa reanimatologijom, te instrumentarki Olje Šević i Tamare Jungić, naveli su iz UKC RS-a.

TRT Balkan / agencije