Međunarodni forum solidarnosti (MFS) EMMAUS je u saradnji sa kompanijom Violeta poslao još jedan šleper pomoći za narod Turkiye     Foto: AA

“Kamion sa humanitarnom pomoći, uglavnom brašna za koje su sredstva prikupili naši uposlenici i higijenskih potrepština za žene i djecu doniranih od strane kompanije Violeta iz Gruda, natovaren je i otpremljen za Turkiye prema ljudima pogođenim u razornim zemljotresima“, objavio je EMMAUS.

Naglasili su da je vrlo važno pokazati solidarnost prema žrtvama zemljotresa.

“Zahvaljujemo se za velikodušnu donaciju Violeti, a posebnu zahvalu upućujemo našim uposlenicima koji su se na ovakav način solidarisali sa svim ljudima Turske uz želje za što brži oporavak od nesreće koja ih je zadesila“, istakli su iz EMMAUS-a.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru 6. februara pogodila su južne dijelove Turkiye sa epicentrom u Kahramanmarasu.

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su početkom februara pogodili jug Turkiye dostigao je 50.096. Oko 14 miliona ljudi u Turkiye pogođeno je razornim zemljotresima, kao i mnogi na sjeveru Sirije.​​​​​​

TRT Balkan / agencije