Beograd: Simpozij “Novi horizonti razvoja tursko-srpske ekonomske saradnje“

Beograd: Simpozij “Novi horizonti razvoja tursko-srpske ekonomske saradnje“

Simpozijum je organiziran u saradnji Fondacije za ekonomska istraživanja i Privredno komore Srbije.
Na simpozijumu je govoreno i o prijateljskim vezama Turkiye i Srbije i najave o daljem jačanju bilateralnih ekonomskih odnosa.           Foto: AA

U Beogradu, glavnom gradu Srbije, održan je simpozij pod nazivom “Novi horizonti u razvoju tursko-srpske ekonomske saradnje“.

Simpozijum je organiziran u saradnji Fondacije za ekonomska istraživanja i Privredno komore Srbije, a prisustvovali su zamjenik ministra trgovine Tutkiye Mahmut Gurcan, ambasador Turkiye u Beogradu Hami Aksoy, predsjednik Tursko-srpskog poslovnog vijeća pri Uredu za ekonomske odnose sa inostranstvom (DEIK) Osman Arslan, predsjednik Fondacije za ekonomska istraživanja Ahmet Incekara, državna sekretarka Ministarstva ekonomije Srbije Andrijana Jovanović i brojni turski i srbijanski privrednici.

Zamjenik turskog ministra trgovine Gurcan je u svom govoru na otvaranju simpozijuma iznio informacije o trendovima i obimu trgovine između Srbije i Turkiye.

Gurcan je ukazao na značaj koji se daje jačanju trgovinske i ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Na simpozijumu je govoreno i o prijateljskim vezama Turkiye i Srbije i najave o daljem jačanju bilateralnih ekonomskih odnosa.

TRT Balkan / agencije